Techniek Gezocht polymeerplaat groot formaat

Techniek

Geert de Koning
info@geertdekoning.nl

24 mei 2018

Gezocht polymeerplaat groot formaat

Weet iemand waar ik (redelijk voordelig) een drukplaat (polymeer/boekdruk/hoogdruk) kan laten vervaardigen op formaat van ± 30 × 50 cm? Mijn polymeermachine kan tot A3+, maar dat is dus niet groot genoeg…

Ik hoor het graag!

6 reacties op “Gezocht polymeerplaat groot formaat”

  1. Grafisch Atelier Hilversum heeft een A2 polimero staan. Daar kun je het zelf doen. Ook hebben ze een groot formaat printer om passende films te maken.

  2. Bij Tanguy in Parijs heb ik gezien hoe ze daar zelf platen preparen met een fotogevoelige laag: koperplaat bestrijken met vloeibare gelatine, na droging dit in lichtdichte ruimte (rode lamp) instrijken met oplossing kaliumbichromaat en na droging film eroverheen en 8 minuten met HPR lamp. Dan ontwikkelen in stromend water van 42 graden celsius. Vervolgens etsen in Yzerchloride.

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.