Techniek

Roel van Dijk
rmjvandijk@gmail.com
0591547248

7 oktober 2022

Papiertransport Heidelberger degelautomaat

Wij hebben de laatste tijd veel problemen met het papiertransport. We hebben al van alles geprobeerd. Misschien als laatste temperatuur en vochtigheidsgraad?

Het is om gek van de worden maar de hda blijft maar dubbele vellen pakken soms wel 4 vel. Niet erg bevorderlijk voor het zetsel en de legger. Alle tips zijn van harte welkom de pers moet maar een vel tegelijk pakken.

5 gedachten over “Papiertransport Heidelberger degelautomaat”

 1. Papierstofzeefje goed schoonmaken, eenslagspompfilter goed reinigen,(eraf draaien uitwassen met wasbenzine of remmenreiniger dan nog door en droogblazen en weer monteren)stangetje vanaf transporttandwiel naar kieping opnieuw afstellen, voorblazergaatjes met fijne naald doorprikken en dan even de compressor erop zetten en goed doorblazen, luchtslangen controleren op lekkage/valse lucht. Dit zou genoeg moeten zijn om probleemloos vel voor vel te gaan drukken! succes gewenst van een oudere drukker ;-))

  Beantwoorden
  • Leuk je hier te zien Ferd! Goed advies. Had ook zoiets in mijn hoofd en dacht ik bel Roel vanavond even… Nog steeds betrokken bij het mooie werk en ook nog lid van Drukwerk in de Marge? Groet Rob

 2. Groot onderhoud! Begin met de pomp, afkoppelen, open doen, zuiver maken, 3 veerbanden nakijken, blauwe plaatjes nakijken, indien nodig vervangen. Luchtcilinder reinigen. Doe dit onderhoud om de 4 à 5 jaar en de zuig en blaaslucht gaat optimaal blijven. Het hart van de machine heeft af en toe liefde nodig!

  Beantwoorden
 3. Een paar tips;
  Papier goed los maken, met een scherp mes gesneden natuurlijk
  Voldoende blaaslucht
  Zuinig transport omhoog
  Voldoende kieping
  Strijkveren goed afstellen
  Ook de zuigkracht kan eventueel terug gebracht worden

  Met deze punten moet de HDA braaf één vel tegelijk pakken

  Dit probleem is echt een kwestie van inzicht in wat de machine doet, niets meer en niets minder.

  Tot slot, absoluut niet gaan drukken als het probleem speelt, papier opzuigen en uitleggen kan ook met de machine van druk af. U voorkomt dan dat er lelijke afdrukken worden gemaakt de blanco vellen een moed krijgen door vier stuks tegelijk en niet als laatste uw zetsel is niet vroegtijdig verknoeid zo ook de legger.

  Succes met het afstellen van de machine

  Beantwoorden

Plaats een reactie