Techniek

Dirk Jacobs
jacdi@kobart.be
+32499155894

29 september 2022

Koudfolie

Beste collega drukkers

Mijn leerlingen willen graag, als extra project, een kaart maken met koudfolie. Hiervoor hebben ze een trapdegel en handdegel ter beschikking.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Kan iemand ons vertellen welke lijmstof en welke folie we hier voor kunnen gebruiken? Kan iemand zeggen waar we de lijmstof en folie kunnen kopen?

Alle informatie is welkom, we kijken er naar uit.

4 gedachten over “Koudfolie”

 1. Een aantal jaren geleden kwam in op de National Stationery Show in New York een systeem tegen waarmee koudfolie op karton aangebracht kon worden. Heel simpel.
  Koudfolie hecht aan zwarte toner. Dus je moet jouw ontwerp eerst middels een laserprinter op papier printen en daarna met druk de folie op het papier aanbrengen. De folie hecht alleen op de toner en zo werd de folieafdruk zichtbaar. Volgens mij werkt koudfolie niet op boekdrukinkt.
  Maar misschien weet Leonard Kurz (leverancier van folie) er meer van.
  Succes

  Beantwoorden
 2. Dag Dirk
  Je kan je misschien informeren bij diegene die jou die colfoil verkoopt.
  Volgens mij is dit niet haalbaar … ik ben benieuwd
  Groeten
  raf

  Beantwoorden
  • ik heb de link bekeken. informatief, maar de vragensteller wil zelf drukken met de folie. de site is van een professionele drukkerij en bevat geen informatie over hoe je zelf met koudfolie aan de slag kunt en waar dat voor nodig is.

   Zelf nieuwsgierig, ben ik gaan zoeken. Ik ben best goed met zoeken, in het Nederlands en Engels, maar ik kon zeer weinig vinden dat me verder hielp, helaas. Professionele aanbieders genoeg, ook voor de materialen, maar voor amateur-drukkers lijkt het niet weggelegd.

   Toch hoop ik dat er nog iemand reageert met meer bruikbare informatie.

Plaats een reactie