Techniek

Peter Minnee
peterminnee@icloud.com

25 februari 2022

Hieperdepiep

Suffe Korrex-vraag helemaal opgelost. Pers draait als zonnetje en drukt perfect!! Draaide gewoonweg niet ver genoeg door na druk en stopte bij weerstand. Alle reacties waren behulpzaam. Dank aan allen.

Happy days!

1 gedachte over “Hieperdepiep”

 1. Mag ik je nog een kleine tip geven ?

  De cilinder moet worden bekleed met een legger bestaande uit diverse lagen stevig papier, de onderste lagen maak ik van ivoorkarton met daarop dunne vellen 90 grams vlak papier, met als bovenste vel heel stevig pakpapier.

  Op de zijkant van de pers staat de Aufzugstärke door Korrex aangegeven. Met een micrometer kan dat worden afgesteld.

  Als de legger te dik is, geeft dat een grote moet. Letterpress !!!

  Maar een vel papier dunner kan ook, dat is iets meer werk, maar eigenlijk best handig: neem bij elke nieuwe afdruk extra een 90-grams vel onder het nieuw te bedrukken vel.

  Mocht je je ooit eens vergissen de rol van druk af te halen vóór je de pers weer terug haalt… Dan neemt de rol wel inkt op, tja, maar dat extra vel neemt aan de onderzijde de inkt op, en het te bedrukken vel blijft schoon.

  Als dat onderleg-vel af en toe wordt vernieuwd, dan blijft de legger op de cilinder ook veel langer vlak en heeft minder snel last van teveel moet. Zo kan de legger wat langer worden gebruikt.

  Beantwoorden

Plaats een reactie