Techniek

Michael | PrintRoom Rotterdam
riso@printroom.org

16 september 2021

Ideal snijmachine 4305 hulp gevraagd

In onze werkplaats hebben wij een Ideal snijmachine staan, type 4305.
Bij het willen verwisselen van het mes bleek dat 2 van de 5 schroeven niet los gaan. Ook hebben wij al een linkse tap geprobeerd. Meerdere manieren geprobeerd, zonder succes. Is er iemand die hier bij zou kunnen helpen of heeft iemand een tip?

2 gedachten over “Ideal snijmachine 4305 hulp gevraagd”

 1. Als het schroeven betreft zoals Fons beschrijft, dan is het denk ik opgelost, zo niet, en ze moeten er uit, dan kun je toch het best een linkse tap gebruiken. Maar dan moeten de schroeven wel ingeboord worden (op basis van de foto lijken de koppen mij nog niet ingeboord) Een linkse tap in enkel de 6-kantige inbuskop (holte) steken zal niet werken. Neem hiervoor een boor die kleiner is dan de tap, boor zover mogelijk een gat in de bodem van inbuskop van de schroef maar niet zover dat de kop eraf gaat. Dan de tap erin draaien. Je kunt beter beginnen met een hele kleine boor, en dan elke keer checken of de tap ‘hapt’, zo niet, dan 1 maat grotere boor gebruiken. Mochten ze er helemaal niet uit te krijgen zijn, dan is uitboren van de hele schroef meestal de enige oplossing. Probeer in dat geval de schroefdraad niet te raken (dus voor een schroef uitboren van 5mm gebruik je max een 4,5mm boor), daarna de laatste resten eruit peuteren met een haakje of tangetje. Wanneer de schroefdraad wel verloren gaat: 1 maat groter draad erin tappen en de nieuwe schroef 1 maat groter nemen. Succes.

  Beantwoorden
 2. Goede middag,
  Zijn het de twee schroeven bij het sleufgat in het mes? Dan klopt het. Deze 2 schroeven gaan wel een slag los, maar niet eruit. Het mes kan verwijdert worden via het sleufgat.
  Vriendelijke groet,
  Fons Dijkstra

  Beantwoorden

Plaats een reactie