Techniek

Roeland van der Kley
dutchark07@zeelandnet.nl
0115.851483

20 juli 2022

Letters monteren op drukraam foliepers

Wie kan mij uitleggen hoe ik met bronzen letters kan werken in het drukraam van de foliepers? (zie foto’s) In dat raamwerk dient een ondergrond geklemd te worden met de stelbouten aan de zijkant. Maar waar worden die letters aan bevestigd? Bestaat er een speciaal klemsysteem hiervoor? Wie kan mij een beetje wijzer maken? Het gaat hier om losse letters met een schuin aflopende kant wat in een frame zou moeten passen.

4 gedachten over “Letters monteren op drukraam foliepers”

  • Dank voor de tip, Joke. Dat is inderdaad een goed idee. Ik ben inmiddels wel wat verder gekomen met een prachtige 3D tekening van Peter Loft. Hiermee kan ik waarschijnlijk een klemsysteem laten maken bij een fijmetaal bewerker. Maar ik zal ook even gaan hengelen bij stichting handboekbinden.

 1. Het probleem is dat de bronzen letter niet hoog genoeg is om in te sluiten. Kijk maar naar de foto van de letter. Er moet een soort plat insluitsysteem voor bestaan, maar dat kan ik nergens vinden. Ik heb net even een testje gedaan met loden letters op HH en dat ging prima. Nu wil ik iets zien te vinden om die platte bronzen letters in te klemmen en op de juiste hoogte te brengen.

  Hartelijke groet.
  Roeland.

  Beantwoorden
 2. Hoi op de foto zie ik de sluitstukkensleutel , ik zie de sluitstukken , en ik zie z.g. insluitwit ,
  wat is dan het probleem ?

  m.vg. Hennes

  Beantwoorden

Plaats een reactie