Techniek

Peter
info@flyers2eat.com

22 november 2018

Stansen van eetbaar papier

Wij zijn opzoek naar een techniek om relatief eenvoudig oplagen van bijvoorbeeld 10, 20 of 50 A4 (of A3) vellen eetbaar papier te stansen. We willen dan bijvoorbeeld met een stansmes met 24 rondjes van 40 mm doorsnede logotjes uit een A4 vel stansen.

De gestanste rondjes is dan wat we nodig hebben en de rest van het vel is afval. Het eetbaar papier is qua dikte te vergelijken met het snoeppapier uit de supermarkt.

In verband met ruimtegebrek mag het apparaat niet te groot zijn. We hebben onderzoek gedaan en het lijkt dat een handdegel of een trapdegel hiervoor geschikt zijn? Of dit zo is weten we niet omdat onze kennis over deze technieken zeer beperkt is.

Voor bepaalde typen eetbaar papier gebruiken we nu een snijplotter. Voor het dunne eetbaar papier is deze techniek minder geschikt en bovendien duurt het snijden redelijk lang. Vandaar dat we op zoek zijn naar een andere techniek voor het stansen van logo’s in rondjes met het dunne eetbaar papier.

Misschien heeft er nog iemand idee├źn?

Alvast bedankt.

2 gedachten over “Stansen van eetbaar papier”

  1. Je kan voor kleine oplage een holpijp gebruiken. Een paar lagen eetbaar papier op elkaar op een juiste ondergrond leggen. Met de holpijp rondjes slaan. De ondergrond moet wel veilig zijn voor de holpijp en hem niet bot maken

    Beantwoorden

Plaats een reactie