Eelco van der Waals
Het vijvertje - Your heart is the size of an ocean
Brave New Books, 2023
Formaat: 20 × 20 cm
Aantal pagina’s: 136
Oplage: Printing on demand exemplaren
ISBN 9789464802634
€ 30 + verzendkosten

Te bestellen in de webshop van Brave New Books: www.bravenewbooks.nl


Een fotoboek met een bijzondere ontstaansgeschiedenis

Na een ingrijpende operatie in 2016 beperkte mijn actieradius zich tot de achtertuin met het kleine vijvertje, dat voortdurend veranderde in aanblik. De lichtval, het kleinste zuchtje wind, flarden van regen, de sprong van een kikker, alles vormde deze natuurlijke compositie met een leven van zichzelf.

Mijn camera deed de rest. Ik ging het vijvertje dagelijks fotograferen, de jaargetijden verstreken waarin ik volledig herstelde maar wel bleef terugkeren bij dit oog van licht en water dat altijd weer terugkeek. Honderden foto’s maakte ik de afgelopen jaren al van alle wisselingen op de vierkante meter die getuigen van de veranderlijkheid.

Zen is when, noemt Dave Brubeck zijn gelijknamige jazznummer, en mijn eigen zenmomentjes spelen zich nog altijd af bij het kleine vijvertje, dat een paar jaar sinds die eerste foto nu zijn eigen fotoboek heeft. Er ontvouwde zich een wereldje waarin altijd weer iets nieuws te ontdekken en beleven valt.

Sommige verhalen vertellen zichzelf, en ver hoef je niet te gaan. Kijk maar in het vijvertje achter je huis.

Het vijvertje – Your heart is the size of an ocean is net uitgekomen bij Brave New Books en is daar te bestellen in de webshop: www.bravenewbooks.nl

De foto’s van het vijvertje zijn ook te zien op www.instagram.com/explore/tags/hettuinvijvertje/

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Brave New Books