Jan Pronk
De verbeelding aan de macht - 10 over groen
Brave New Books, 2023
Formaat: 21 × 14 cm
Aantal pagina’s: 26
Oplage: Printing on demand exemplaren
ISBN 9789464800067
€ 12,50 + verzendkosten

Deze uitgave kan besteld worden via Brave New Books en de boekhandel
www.bravenewbooks.nl


Jan Pronk – De verbeelding aan de macht. Lezing in de Haagse Kunstkring, 10 december 2022

Jan Pronk – De verbeelding aan de macht
Lezing op 10 december 2022 in de Haagse Kunstkring

‘Het einde van de beschaving lijkt onvermijdelijk. Niet omdat de mensheid van buitenaf wordt bedreigd, maar omdat zij zichzelf bedreigt. (…) Wie de volledige werkelijkheid tot zich door laat dringen en juist daarom pleit voor de verbeelding, heeft geen andere keus: alle hens aan dek om het einde uit te stellen. Misschien slechts met een dag, maar daags daarna opnieuw met een dag, stap voor stap, dag in dag uit. Dan kunnen we, manoeuvrerend binnen Den Uyls smalle marges van de democratie, iedere gewonnen dag gebruiken om te werken aan wezenlijke hervormingen. En als we eindeloos doorgaan het einde telkens opnieuw met een dag uit te stellen, dan wordt uitstel afstel. Dat is met recht de verbeelding aan de macht.”

Jan Pronk (1940) studeerde economie bij prof. Jan Tinbergen, was minister in vier kabinetten, plv. secretaris-generaal van UNCTAD in Genève, voorzitter van de VN-Wereldklimaatonderhandelingen, speciale vertegenwoordiger van de secretaris-generaal van de VN in Soedan en leider van de VN-vredesoperatie UNMIS, en hoogleraar aan het Institute of Social Studies in Den Haag.

Kijken naar het Binnenhof is een nieuw imprint, voortgekomen uit de gelijknamige tentoonstelling met lezingenprogramma in december 2022 in de Haagse Kunstkring. Onder dit imprint zullen naar verwachting nog meer uitgaven verschijnen bij Brave New Books.
www.kijkennaarhetbinnenhof.nl

Plaats een reactie