Uitgaven Het Friese landschap van J.J. Slauerhoff
It Fryske lânskip
De Hynsteblom, 2018
Formaat: 30 x 21,5 (map)
Aantal pagina’s: 1
Oplage: 12 exemplaren
€ 22,50 (exclus. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave It Fryske lânskip (€ 22,50 (exclus. verzendkosten)) bij De Hynsteblom. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Hynsteblom (karel@gildemacher.com).

Het Friese landschap van J.J. Slauerhoff

Zo’n honderd jaar geleden kwam J.J. Slauerhoff veel op bezoek in de pastorie van Jorwert. De relatie met domineesdochter Heleen Hille Ris Lambers groeide uit tot een levenlange vriendschap. Zij had een vaste relatie met de dichter afgewezen. Veel later dichtte Slauerhoff over die tijd. In het vers “De Terugkeer” droomt hij van het onmogelijke terugkeren (van de tijd en naar haar). De laatste regel van het vers “Het lege land ligt tot de einder kaal” is zijn beeld van het Friese landschap, in die melancholieke stemming. Die regel vormde inspiratie voor Karel F. Gildemacher tot het drukken van de prent “It lege lân leit oan de kym ta keal”. Samen met een toelichting (in Fries en Nederlands) verschijnt die prent (van A3 tot A4 gevouwen) in een speciale map.

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.