K. Schippers
Swart & Wyt
De Hynsteblom, 2022
Formaat: 22,5 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 20
Oplage: 49 exemplaren
€ 7

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Swart & Wyt (€ 7) bij De Hynsteblom. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Hynsteblom (karelfgildemacher@gmail.com).

Typografische verzen

K. Schippers maakte (in elk geval) twee “typografische” gedichten. ‘Wit’ (2003) en ‘Zwart’ (2014). Deze twee verzen zijn door Karel F. Gildemacher in het Fries vertaald en door hem zwart op wit in boekdruk geprint. De originele teksten zijn digitaal geprint toegevoegd.

Alles was klaar. Het eerste exemplaar genaaid, toen bleek er een zetfout te zijn. Die is op dezelfde bladzijde van de merkwaardige omissie ietwat weemoedig en poëtisch door de drukker hersteld. Het gedicht breidde zich uit, misschien gebeurt het weer als u het leest.

1 gedachte over “Typografische verzen”

  1. Beste lezer, Swart & Wyt kreeg ik kado. Het is een mooi eenvoudig boekje en fijn dat er een vertaling bij zit. Het gedicht wit is makkelijk op te sporen via het web, met zwart is dat een stuk lastiger. Ik ben benieuwd hoe deze twee gedichten in het fries klinken. Misschien een idee om werk van uw uitgeverij De Hynsteblom in te laten spreken door een Fries en dat ook op uw website te zetten? Dat lijjkt mij een mooie toevoeging. Met vriendelijke groet, Marije van der Hoeven

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De Hynsteblom