Nick ter Wal
Hereweg 134
9722 AA Groningen
info@artistiekbureau.com
artistiekbureau.com

Artistiek Bureau

Artistiek Bureau koopt en verkoopt literatuur in eerste en bijzondere edities, unieke exemplaren en archivalia. Artistiek Bureau geeft ook incidenteel teksten uit van onder anderen A.L. Snijders en Menno Wigman. Artistiek Bureau is het antiquariaat en de uitgeverij van Nick ter Wal.

Nick was elf jaar in dienst van antiquariaat Fokas Holthuis. Daar werkte hij mee aan toonaangevende catalogi over Hugo Claus, W.F. Hermans en E. du Perron. Hij ontsloot omvangrijke tijdschriftarchieven en beschreef belangrijke brievencollecties van Jeroen Brouwers en Albert Schweitzer. Nick nam het initiatief tot de catalogus met honderd boeken uit de bibliotheek van Joost Zwagerman. Hij was tevens het brein achter de bepaald niet winstgevende verkooplijsten ‘Erratum’ (28 boeken met opmerkelijke erratumvelletjes) en ‘Zomer?’ (12 boeken met woeste weertypen in de titel).

Artistiek Bureau opereert sinds 2019 vanaf de zolderverdieping van een voormalige cipierswoning uit 1894. Het oude schrijfbureau van Belcampo doet nog dagelijks dienst.
Bezoekers zijn – uitsluitend op afspraak – van harte welkom.

Uitgaven van Artistiek Bureau