Piero Heliczer
Exiled from Amsterdam
Artistiek Bureau, 2021
Formaat: 18 × 11 cm
Aantal pagina’s: 24
Oplage: 250 exemplaren
ISBN 9789083144917
€ 16

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Exiled from Amsterdam (€ 16) bij Artistiek Bureau. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Artistiek Bureau (info@artistiekbureau.com).

Exiled from Amsterdam

Piero Heliczer, Exiled from Amsterdam.

[Groningen]: (Artistiek Bureau, [augustus] 2021). Ingenaaid. Vormgeving Martien Frijns. 24 p. Gedrukt in kleur in een oplage van 250 exemplaren. Eerste druk.

Piero Heliczer kwam in 1958 voor het eerst in Nederland. Daar leerde hij Henk Marsman, alias Bernlef, kennen. Die nam in de tweede aflevering van Barbarber twee gedichten van Heliczer op. In Exiled from Amsterdam beschrijft Heliczer zijn eerste indrukken van Amsterdam. Op eigenzinnige wijze rijgt hij in deze persoonlijke geschiedenis Provo, de Tweede Wereldoorlog, Mokum en Haile Selassie aaneen. Deze Engelstalige autobiografie verschijnt hier voor het eerst in druk.

Piero Heliczer (1937–1993) was dichter, uitgever, acteur en filmmaker. Hij richtte The Dead Language Press op. Hij was bevriend met Allen Ginsberg, Gregory Corso en Andy Warhol. Heliczer werd geboren in Rome, studeerde aan Harvard, woonde achtereenvolgens in Londen, Parijs, Amsterdam en New York, waarna hij zich terugtrok in een boerderij in Normandië, waar hij op tragische wijze om het leven kwam.