Beurzen

Drukwerk in de Marge organiseert elk jaar twee beurzen: de Drukkunstbeurs, een grote beurs in het najaar, en de Drukkersmarkt, een kleinere beurs in het voorjaar.

Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden daar hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaars­benodigdheden te koop.

Drukkunstbeurs

Dit jaar is de Drukkunstbeurs op 19 en 20 oktober, in de Prodentfabriek in Amersfoort. We verwachten 90 à 100 deelnemers.
De beurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis!

De Drukkunstbeurs heeft ook een eigen site: www.drukkunstbeurs.nl. Daar is de deelnemerslijst te vinden, en praktische informatie voor bezoekers aan de beurs.

Foto’s van de Drukkunstbeurs van 2023 zijn via deze link te bekijken. De foto’s van de vorige editie staan hier. Met dank aan Rob Over de Linden!

De Drukkunstbeurs is de opvolger van de Boekkunstbeurs, die van 1999 tot en met 2021 door Drukwerk in de Marge samen met stichting Handboekbinden werd georganiseerd.

Drukkersmarkt

Elk voorjaar houden we een Drukkersmarkt, telkens op een andere plek in het land. In 2022 was dat in Nijmegen, in 2023 in ­Willem II in Den Bosch, en dit jaar was het Gouda, in samenwerking met de Drukkerswerkplaats aldaar. De datum en plekj voor 2025 staan nog niet vast. De toegang is zoals altijd gratis!

Algemeen

Wilt u zich opgeven als deelnemer aan de Drukkunstbeurs of Drukkersmarkt, stuur dan een mail aan beurs@drukwerkindemarge.org.

Deelname aan de beurzen is alleen mogelijk voor contribuanten van Drukwerk in de Marge. Op de Drukkunstbeurs in Amersfoort vragen we een kleine vergoeding voor deelname, terwijl deelname aan de Drukkersmarkt gratis is. Bezoekers hebben op beide beurzen gratis toegang!