Beurzen

Drukwerk in de Marge organiseert elk jaar twee beurzen: de Drukkunstbeurs, een grote beurs in het najaar, en de Drukkersmarkt, een kleinere beurs in het voorjaar.

Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden daar hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaars­benodigdheden te koop.

Drukkunstbeurs

Dit jaar vindt de Drukkunstbeurs op 28 en 29 oktober plaats, in de Prodentfabriek in Amersfoort. Er is plek voor zo’n 75 deelnemers.
De beurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis!

De Drukkunstbeurs heeft ook een eigen site: www.drukkunstbeurs.nl. Daar is de deelnemerslijst te vinden, en praktische informatie voor bezoekers aan de beurs.

Foto’s van de Drukkunstbeurs van 2022 zijn via deze link te bekijken.

De Drukkunstbeurs is de opvolger van de Boekkunstbeurs, die van 1999 tot en met 2021 door Drukwerk in de Marge samen met stichting Handboekbinden werd georganiseerd.

Drukkersmarkt

Elk voorjaar houden we een Drukkersmarkt, telkens op een andere plek in het land. In 2022 was dat in Nijmegen, dit jaar staan we in Den Bosch, en wel op zaterdag 3 juni.
De beurs vindt plaats in ­Willem II. Op dezelfde locatie is het Grafisch Atelier Den Bosch gevestigd. Dat is die dag ook geopend. Voor deelnemers zijn circa twintig tafels beschikbaar.

De Drukkersmarkt is geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Het adres van Willem II is Boschdijkstraat 100, Den Bosch, tien minuten lopen van het station. In de omgeving is alleen betaald parkeren mogelijk. De toegang is gratis!

Wilt u zich opgeven als deelnemer aan de Drukkersmarkt, stuur dan een mail aan beurs@drukwerkindemarge.org. Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Geef u dus zo snel mogelijk op!

Algemeen

Deelname aan de beurzen is alleen mogelijk voor contribuanten van Drukwerk in de Marge. Inschrijven voor de Boekkunstbeurs is nu nog niet mogelijk. Potentiële deelnemers ontvangen aan het begin van de zomer nader bericht.
Op de Drukkunstbeurs in Amersfoort vragen we een kleine vergoeding voor deelname, terwijl deelname aan de Drukkersmarkt gratis is. Bezoekers hebben op beide beurzen gratis toegang!

Meer informatie? beurs@drukwerkindemarge.org