Elke de Rijcke
Juin sur avril – Juni over april
Druksel, 2017
Formaat: 17 x 21
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 126 exemplaren
€ 20

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Juin sur avril – Juni over april (€ 20) bij Druksel. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Druksel (johan.velter@scarlet.be).

eindelijk, elke de rijcke ook in het nederlands

De dichtbundels van Elke de Rijcke (Gent, 1965) zijn afzonderlijke boeken maar haar ambitie is toch vooral een oeuvre op te bouwen, waar elke bundel niet enkel op zichzelf bestaat maar een stapsteen is tot het te bouwen werk.

Voor Druksel schreef Elke de Rijcke een eerste deel van het werk Juin sur avril – Juni over april, een tweetalige uitgave Frans en Nederlands (de vertaling is van de schrijver zelf). Daarin beschrijft ze minutieus het werk The Flux and the Puddle (2014) van David Altmejd, vermengd met fragmenten uit het eigen leven en reflecties over het intellectueel bestaan in het begin van de 21ste eeuw. Het leven, de kunst, het denken. Poëticaal is hierbij de beweging misschien wel het belangrijkste element, hoe kan de taal de tijd bijbenen?

Plaats een reactie

Meer uitgaven van