Marianne van Velzen
In jouw irissen geen baggerslootjes
De 1000poot, 2021
Formaat: 20 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 40 exemplaren
€ 34,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave In jouw irissen geen baggerslootjes (€ 34,50) bij De 1000poot. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De 1000poot (lotjemeijknecht@gmail.com).

Mooier dan de titel zelf kunnen we het niet zeggen…

Van het schutblad: “Er zijn woorden die stromen bedaren, heuvels gladstrijken en zeeën laten golven”

Deze dichtbundel bezingt het Hollandse landschap zoals het in de buurt van Leiden te zien is. Het is een project waarbij diverse technieken uit de boekkunst bij elkaar komen. Handgezette teksten uit losse loden letters, afbeeldingen van gedrukte linosnedes en originele gedichten, zo kort en verstild. Gedicht en beeld geven woorden aan thema’s bij het land zoals de seizoenen, mensen en de liefde.

Voor Lotje Meijknecht was het nieuw om landschappen zo eenvoudig in een vorm uit te beelden. Voor Marianne van Velzen (de zo creatieve en betrokken Stadsdichter van Leiden – www.wisselgeldland.nl) was het nieuw om in zo weinig mogelijk woorden een beeld te vangen. Immers, hoe meer woorden hoe meer loden letters er gezet moeten worden, en zijn er wel genoeg van die letters?? In deze setting zijn beelden en gedichten verweven geraakt en zo samen tot essenties vereenvoudigd.

Meer informatie kan je vinden op www.lotjemeijknecht.nl/post/in-jouw-irissen-geen-baggerslootjes (en daar zijn de illustraties ook eventueel als losse grafiek te verkrijgen).
De bundel is gedrukt op een tafeltrekpers en Asbernpers (teksten).
Dichter Marianne van Velzen, met grafiek van Lotje Meijknecht, 2021.
8 afbeeldingen en 9 gedichten
genaaid | genummerd en gesigneerd

4 gedachten over “Mooier dan de titel zelf kunnen we het niet zeggen…”

    • Dank je wel! Ik heb ze ook met veel plezier gemaakt, een paar losse heb ik nog over 😉
      Ik hoop dat ze ook mooi blijven als ik ze langer ken/heb bekeken.
      Veel groeten, Lotje

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Drukkerij de 1000poot