Lotje Meijknecht
glenBOEK
De 1000poot, 2020
Formaat: 32 × 23,5 cm
Aantal pagina’s: 14
Oplage: 23 exemplaren
€ 285

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave glenBOEK (€ 285) bij De 1000poot. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De 1000poot (lotjemeijknecht@gmail.com).

Sprookjesuitgave uit de glens…

“Het landschap heeft magie. Een magie die door woorden gewekt wordt. Namen in het landschap – van een berg, een rivier, een vallei – zijn het sediment van duizenden jaren. Ze roepen de geest op van de mensen die hier voor ons waren: jagers, boeren, helden, tovenaars, de buren. Misschien is die magie van het landschap nergens zo sterk als in de bergen van Schotland. Dit boek geeft in woorden en beelden uitdrukking aan de toverkracht van dit bijzondere gebied.”

glenBOEK is een kunstenaarsboek over de kracht van taal en landschap. Het komt voort uit een wandeltocht door west-Schotland, en is anders dan een reisverslag. Het kan ieders dromen van een wandeltocht omvatten. Erin staat 7 illustraties/grafiek en gedrukte citaten uit heel diverse boeken die met elkaar een gesprek voeren als een sprookje. Het geheel is met de hand gedrukt (grafiek op een Freinet-pers, tekst met loden letters op een Asbernpers.

Ieder omslag is uniek, gemaakt van de drukproeven van de illustraties.

Meer informatie kan je vinden op www.lotjemeijknecht.nl/post/g-l-e-n-book (en daar zijn de illustraties ook eventueel als losse grafiek te verkrijgen).

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De 1000poot