irene verbeek
Abedewoesch
Irene Verbeek, 2013
Formaat: 22 x 22 cm
Aantal pagina’s: 176
Oplage: 100 exemplaren
€ 59,95

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Abedewoesch (€ 59,95) bij Irene Verbeek. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Irene Verbeek (irene.verbeek@outlook.com).

ABEDEWOESCH

abedewoesch_voor

Om de achtergrond en de werkelijke betekenis van de kreet ‘abedewoesch’ te leren kennen, zul je dit boek van Irene Verbeek moeten lezen, beluisteren en bekijken, opnieuw en weer opnieuw, zoals van een boek-als-kunstwerk wordt verlangd. In ABEDEWOESCH wordt een naoorlogs verleden opgeroepen en in krachtige beelden en trefzekere poëtische schetsen en teksten geschilderd. Sentimentaliteit over een verwoest verleden krijgt in dit boek geen kans. Integendeel, in het hoofdstuk Een zee van tijd is het verleden letterlijk verleden tijd geworden en ligt een enorme vrijheid in het verschiet.

Voor de meegeleverde cd arrangeerde Jacob ter Veldhuis (JacobTV) muziek voor de monologue intérieur ABEDEWOESCH van Irene Verbeek. Hij maakte daarvoor gebruik van fragmenten uit eerdere composities.

Job Cohen bij de presentatie van ABEDEWOESCH in 2013:

…En zo is ABEDEWOESCH een driedimensionaal kunstwerk: schilderijen en tekeningen, teksten en lay-out, muziek. Maar er is nog een vierde dimensie: de dimensie van het bij elkaar brengen van die andere dimensies in dit boek….Ik neem u mee door het boek ABEDEWOESCH aan de hand van een aantal teksten. Als u mij zo hoort, dan mist u dus de drie andere dimensies. Maar dat gaat u later goed maken, straks, als u weer thuis bent, de cd opzet, in een leunstoel gaat zitten, het boek erbij pakt, en gaat luisteren, kijken en u laten ontroeren. Niet één keer, maar een aantal keren.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van