irene verbeek
MENSEN DIEREN DINGEN
Irene Verbeek, 1979
Formaat: 34 × 32 cm
Aantal pagina’s: 23
Oplage: 500 exemplaren
€ 45

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave MENSEN DIEREN DINGEN (€ 45) bij Irene Verbeek. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Irene Verbeek (irene.verbeek@outlook.com).

Het boek MENSEN DIEREN DINGEN

In samenwerking met de drukker Henk Spier werd het boek MENSEN DIEREN DINGEN in offset gedruk en door Irene Verbeek uitgegeven. Daarmee deed het boek als kunstwerk zijn intrede. Het boek werd als uniek gepresenteerd door Frans Haks in het Groninger museum met een voor die gelegenheid apart door Irene Verbeek gecreëerde diaserie.

Hans Redeker sprak zijn bewondering uit over dit grafisch werk en bracht Irene Verbeek in contact met Christiaan Heeneman uit Amsterdam, die ‘de illegale pers uit 1944’ aan een jongere kunstenaar wilde overdragen. Deze pers waarop illegaal in 1944 Het Parool is gedrukt, is als symbool van de vrijheid alleen nog bestemd voor het creëren van kunst. In 1981 werd door Henk van Os deze pers aan Irene Verbeek overgedragen omdat zij voortbouwt op de techniek van Hendrik Werkman en daarmee vernieuwingen in de grafisch kunst weet te bereiken.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van irene verbeek