irene verbeek
Libera een diptiek
Irene Verbeek, 2015
Formaat: 27 × 26 cm
Aantal pagina’s: 158 (2 × 79)
Oplage: 15 exemplaren
€ 1000

Libera een diptiek

LIBERA een diptiek bestaat uit twee boeken en 2 cd’s. Elk boek bestaat uit 80 originele druksels: poëzie en beelden. De korte woorden en staccato zinnen zijn in een grafisch spel van letters en beelden op resten papier gedrukt op de Frankenthaler cilinderpers met houten en loden letters en (afval)materiaal van hout en metaal in Hollandse hoogte.

Het eerste boek TUSSENDOOR beschrijft hoe het gewone leven voorbij trekt: wat de moeite echt waard is, gebeurt tussendoor. De titel van het tweede boek NIET 1 NIET 2 NIET 3 slaat op sneeuwvlokken die schuldeloos en nietsvermoedend in een steeds grotere hoeveelheid vallen en een symbool worden voor al die ontelbaren die door oorlogsgeweld getroffen zijn en worden. Waar in het eerste boek de muziek van Jacob ter Veldhuis meer op de achtergrond een inspiratiebron vormde, is die muziek, Postnuclear Winterscenario No.1, een leidraad geweest voor het tweede boek.

De boeken worden aangeboden in een aluminium op maat gemaakte doos met daarin ook een cassette met een cd met de muziek van JacobTV en de dvd-film LIBERA Boek & Doek waarin terloops de invloed van die muziek wordt getoond evenals een registratie van de totstandkoming van dit werk op de Frankenthaler-cilinderpers.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van irene verbeek