Annie M.G. Schmidt
Vier kattenliedjes
MatchBoox, 2022
Formaat: 11,5 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 80
Oplage: 125 exemplaren
€ 29,95 (incl. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Vier kattenliedjes (€ 29,95 (incl. verzendkosten)) bij MatchBoox. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij MatchBoox (info@matchboox.com).

Annie M.G.Schmidt / Vier kattenliedjes

Annie M.G Schmidt (1911–1995) was een van de meest vermaarde tekstschrijvers die Nederland ooit heeft gekend. Zij schreef (kinder)boeken, muziekteksten, teksten voor radio, televisie, toneel en theater. Talrijke artiesten brachten haar teksten ten gehore. Haar beste gedichten en liedjes over poezen en katers zijn gebundeld in ‘Poes, poes, poes’ (2018). Daarvan kozen wij er vier uit.

De vier boekje zijn geïllustreerd door Peter van Hugten (1949). Hij werkte meer dan veertig jaar voor ‘de Volkskrant’ als illustrator. Hij gaf les aan de Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Tegenwoordig tekent hij alleen nog wat hij leuk vindt. Zoals voor deze vier boekjes.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van MatchBoox