Multatuli
Alle 107 grafschriften tegen Thorbecke
MatchBoox, 2022
Formaat: 11,5 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 160
Oplage: 125 exemplaren
€ 49,95 (incl. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Alle 107 grafschriften tegen Thorbecke (€ 49,95 (incl. verzendkosten)) bij MatchBoox. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij MatchBoox (info@matchboox.com).

Multatuli – Alle 107 grafschriften tegen Thorbecke

Multatuli was het pseudoniem van Eduard Douwes Dekker (1820-1887) en hij was verreweg de beste schrijver van de negentiende eeuw. Alle literaire genres werden door hem beoefend en daarbij hoorde ook het schrijven van grafschriften. Hij was fel gebeten op de liberale politicus J.R. Thorbecke (1798-1872). Dat liet hij niet alleen tijdens diens leven weten, maar ook na diens dood toen hij maar liefst 107 grafschriften ‘namens’ Thorbecke schreef. Een uniek initiatief —nooit eerder en nooit later vertoond!

De grafschriften zijn destijds gepubliceerd in de vierde bundel van Multatuli’s Ideen. Of ze daarna ook allemaal in schrift zijn verschenen? Van de 107 grafschriften vind je voornamelijk selecties terug. In deze uitgave van MatchBoox hebben we álle grafschriften van Multatuli bij de dood van Thorbecke opgenomen.

De acht boekjes zijn met de hand gemaakt en zitten in twee luxe cassettes. Om beschadiging te voorkomen ontvangt u bij uw bestelling twee witte handschoentjes.

2 gedachten over “Multatuli – Alle 107 grafschriften tegen Thorbecke”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van MatchBoox