Vier beroemde liedteksten
MatchBoox, 2022
Formaat: 11,5 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 40
Oplage: 125 exemplaren
€ 29,95 (incl. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Vier beroemde liedteksten (€ 29,95 (incl. verzendkosten)) bij MatchBoox. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij MatchBoox (info@matchboox.com).

Ramses Shaffy / Edith Brouwer – Vier liedteksten

Ramses Shaffy (1933–2009) was een van de beste Nederlandse liedjesschrijvers, componisten en zangers van de tweede helft van de vorige eeuw. Hij stond begin jaren zestig aan de basis van de vernieuwende theatergroep Shaffy Chantant met o.a. Liesbeth List. Shaffy had een geringe muzikale opleiding en werkte meestal op intuïtie. Vooral zijn vaak onnavolgbare teksten getuigen daarvan. Talrijke door hem geschreven liederen horen inmiddels tot de klassiekers in de Nederlandse muziekcultuur, waarvan wij hier de vier beroemdste hebben verzameld.

Edith Brouwer (1968) illustreerde op schitterende wijze de vier beroemdste liedteksten van Shaffy. Zij studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is lino-kunstenaar; in haar atelier in Amsterdam maakt zij linoleumdrukken. Daarnaast organiseert zij culturele evenementen. Zij is de auteur van de roman ‘De letterkast’ (2021), gewijd aan de vermaarde grafica Fré Cohen.

1 gedachte over “Ramses Shaffy / Edith Brouwer – Vier liedteksten”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van MatchBoox