Bob Polak
Is dit genoeg: een stuk of wat gedichten, Voor de rechtvaardiging van een bestaan
MatchBoox, 2023
Formaat: 11,5 × 15,5 cm
Aantal pagina’s: 80
Oplage: 125 exemplaren
€ 29,95 (incl. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Is dit genoeg: een stuk of wat gedichten, Voor de rechtvaardiging van een bestaan (€ 29,95 (incl. verzendkosten)) bij MatchBoox. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij MatchBoox (info@matchboox.com).

Het mooiste van J.C. Bloem

Als er één dichter in het fonds van MatchBoox thuishoort, dan is het wel J.C. Bloem (1887-1966). Het is ons eindelijk gelukt. Zijn mooiste gedichten hebben wij voor u verzameld in een cassette met vier boekjes.

De gedichten van Bloem horen tot de canon van de Nederlandse literatuur. Bijna iedereen kent wel een strofe uit een van zijn beroemde gedichten ‘De Dapperstraat’, ‘Dichterschap’, ‘November’, ‘Insomnia’…
Het mooiste citaat óver hem is afkomstig van zijn ex-echtgenote Clara Eggink: ‘Een ding staat voor mij wel als een paal boven water; wij hadden bij elkaar moeten blijven, J.C. Bloem en ik.’

De foto’s in deze nieuwe serie MatchBoox zijn van de pas onlangs ontdekte fotograaf Chris de Ruig, de tekeningen zijn van Siegfried Woldhek, Toon Kelder, Dirk Wiarda en Elisa Pesapane.

Zoekt u een origineel cadeau? Geef dan een MatchBoox cadeau!

Plaats een reactie

Meer uitgaven van MatchBoox