Feest der Poëzie

Stichting Feest der Poëzie organiseert voorstellingen met voordracht, muziek, theater, film en meer op mooie plaatsen en richt zich op vormvaste dichtkunst, klassieke voordrachtskunst, ambachtelijke boekdrukkunst en literatuurgeschiedenis.

We brengen programma’s met dichters en voordrachtskunstenaars van nu, nieuwe muzikale composities, video’s en theaterstukken. Tevens richten we ons op de literatuurgeschiedenis en brengen we poëzie en proza op het podium in een sfeer die u meeneemt naar de wereld van een bepaalde schrijver of een bepaald tijdperk, van de 17e eeuw tot en met de jaren ’20. Tevens zijn we actief in het buitenland en traden we op in België, Engeland, Portugal en Rusland.

Hebt u als particulier, bedrijf of instelling interesse in een programma(onderdeel) op maat op een locatie naar keuze, neemt u dan vooral contact met ons op.

Stichting Feest der Poëzie verzorgt verder de uitgave van Avantgaerde: Leest der Poëzie, tijdschrift voor de dichtkunst. Deze uitgave wordt geheel met de hand gezet en gedrukt en is vooral gericht op gedichten die gebruik maken van metrum en rijm (vormvaste poëzie), en publiceerde de CD’s ‘Project Diepenbrock’ met gedichten en liederen en ‘Herman Gorter – Verzen 1890’ met voordrachten op soundscapes. Tevens werken we samen met Uitgeverij HetMoet en maken we voorstellingen bij de publicaties van deze uitgeverij.

Uitgaven van Feest der Poëzie