Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas, vert. Maarten Asscher en Gerlof Janzen
Two Loves/Twee liefdes
Feest der Poëzie, 2023
Formaat: 21 × 14,5 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 700 exemplaren
ISBN 9789083206066
€ 17,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Two Loves/Twee liefdes (€ 17,50) bij Feest der Poëzie. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Feest der Poëzie (info@feestderpoezie.nl).

Tweetalige bloemlezing uit werk van Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas

Dit nieuwe deel in de Singersteek Serie, waarin eerder al schrijvers als Charles Baudelaire, Herman Gorter en Paul Verlaine aan bod kwamen, wil de essentie voelbaar maken van een van de meest tot de verbeelding sprekende literaire liefdesgeschiedenissen – die tussen de dichter, estheet en toneelschrijver Oscar Wilde en zijn zeventien jaar jongere vriend, de dichter Lord Alfred Douglas. Naar buiten toe vormden zij tussen 1891 en 1900, Wilde’s sterfjaar, het meest scandaleuze liefdespaar van het hypocriete Victoriaanse tijdperk. Voor elkaar waren zij nu eens onmisbaar, dan weer onverzoenlijk. In elkaars gezelschap schreven zij hun beste werk, waarvan in deze kleine bundel enkele wederzijdse hoogtepunten zijn opgenomen.

Twee liefdes / Two Loves bevat poëzie en brieven, en tevens een biografische inleiding van de hand van Maarten Asscher. Dit deel van de Singersteek Serie is uitgegeven ter gelegenheid van de voorstelling ‘Two Loves’ over Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas, door collectief Het Feest der Poëzie.

3 gedachten over “Tweetalige bloemlezing uit werk van Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas”

  • Geachte heer De Jonge,
   Zojuist heb ik de uitgever een herinnering gestuurd, daar ik had begrepen dat u direct bij hen wilde bestellen. Anders kunt u dat uiteraard via ons doen, wij houden ook een voorraad aan.
   Hartelijke groet,
   Simon Mulder

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Feest der Poëzie