Paul Verlaine, vert. Simon Mulder
L'heure exquise/Volmaakt moment
Feest der Poëzie, 2022
Formaat: 21 × 14,5 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 400 exemplaren
ISBN 9789083206035
€ 17,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave L'heure exquise/Volmaakt moment (€ 17,50) bij Feest der Poëzie. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Feest der Poëzie (info@feestderpoezie.nl).

Nieuwe bloemlezing uit de poëzie van Verlaine

Met handgedrukt omslag door Jozias Boone (Gent), handgebonden met singersteek. I.s.m. Uitgeverij HetMoet.

Paul Verlaine is een van de geliefdste dichters in het Franse taalgebied. Zijn gedichten getuigen van een rijke muzikaliteit. ‘De la musique avant toute chose’ was dan ook zijn adagium: ‘muziek vóór alles’.

Tijdens zijn leven bleef deze waardering echter lang uit; Verlaine stond bekend als een van de poètes maudits, ‘gedoemde dichters’. Hij had een opvliegende aard, bedronk zich regelmatig aan de absint, gebruikte hasjiesj en opium, had een stormachtige en gewelddadige affaire met de jonge dichter Arthur Rimbaud, en leefde lange tijd in armoede. Toch kreeg hij op het laatst eindelijk erkenning als een grootdichter, en zelfs de eretitel Prince des Poètes.

Verlaine overleed op 51-jarige leeftijd aan zijn ziekten en verslavingen. Hij liet schitterende gedichten van een vaak bedrieglijke eenvoud na. De muzikaliteit van zijn poëzie is ook de componisten uit zijn tijd niet ontgaan: zijn werk is getoonzet door bekende namen als Ernest Chausson, Gabriel Fauré en Claude Debussy. Vertaler Simon Mulder zette een keuze uit deze op muziek gezette gedichten, waarvan sommige nog niet eerder in het Nederlands verschenen zijn, over in een al even muzikaal Nederlands voor deze bundel.

2 gedachten over “Nieuwe bloemlezing uit de poëzie van Verlaine”

 1. Het boekje is inderdaad 2-talig. De gedichten zijn heel mooi vertaald door Simon Mulder.
  Het boekje is een lust voor oog en ziel!
  De vormgeving door Steven Theunis van Armée de Verre Bookdesign is voortreffelijk.
  Jozias Boone heeft dit en andere omslagen met de grootste perfectie in boekdruk uitgevoerd.
  Zowel deze uitgave over Verlaine, maar ook de andere uitgaven in deze serie beveel ik van harte aan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Feest der Poëzie