Roelant Meijer
Walking with Rumi
Tegenwind, 2023
Formaat: 22 × 16,6 cm
Aantal pagina’s: 152
Oplage: 120 exemplaren
ISBN 9789081722179
€ 40

Te bestellen via de webshop van Tegenwind:
www.roelantmeijer.nl/bookshop/walking-with-rumi/


Walking with Rumi

Veel mensen die ik onderweg ontmoette waren nieuwsgierig waar ik, alleen en te voet, naar onderweg was en vooral waarom. Dat iemand van Istanbul naar Konya loopt riep veel verbazing en bewondering op. Als ik vertelde over mijn pelgrimage naar de tombe van Rumi en het gesprek zich ontwikkelde reikte ik hun een hand met kaartjes aan, met citaten van Rumi – in zowel Engels als Turks – en vroeg hun er een uit te kiezen. Het gekozen citaat mochten ze houden. Nadien maakte ik een portretfoto met hun kaartje. Bij deze foto beschreef ik het hoe en wat van onze ontmoeting. Dat publiceerde ik op Instagram. De geportretteerden konden zichzelf zo terug zien, maar ook elkaar.

En nu is het ook een boek:
Walking with Rumi is een portret van een pelgrimage. Dit verslag gaat over de ontmoeting, de interesse in elkaar en wat wij als mensen met elkaar kunnen delen, zelfs over culturele verschillen heen. In dit boek wordt de menselijke warmte gevangen in foto’s en teksten. De spreuken van Rumi geven een diepere laag aan de ontmoetingen. Het geheel toont het goede van de mens en het bevestigt dat het leven ook mooi kan zijn, als mensen uit hun hart spreken of handelen.

Specificaties
22 × 16,5 cm: 152 pagina’s die uitklappen, waardoor het boek op 2 niveaus te lezen is. Eerst ziet je de portretten met de spreuken van Rumi, als je daarna de pagina openklapt kom je bij de beschrijving van de ontmoetingen.

Walking with Rumi is een oplage van 120 stuks gemaakt, met voorwoord van Kader Abdolah, genummerd, gesigneerd en omslag in boekdruk voorzien van een handgeschreven kaartje met een citaat van Rumi. Teksten zowel in het Nederlands als Engels.