Roelant Meijer
Set met drie uitgaves
Tegenwind, 2022
Formaat: 25 x 17,50
Aantal pagina’s: 110 (totaal van 3 boekjes)
Oplage: 20 exemplaren
€ 45 per set

Te bestellen via:

www.roelantmeijer.nl


Walks, Shadows and Found Pieces

Halfhoge cassette met 3 uitgaves

Eind 2021 was ik een Artist in Residency bij JOYA-AIR, een solitair gelegen huis in Parque Natural Sierra María-Los Vélez, Andalucía, Spanje. In dit lege landschap is dit een plek waar kunstenaars samenkomen en elk aan hun projecten werken. In de periode die ik daar was heb ik nieuwe invalshoeken gevonden om de wandeling, het landschap, de leegte in boekvorm te vangen. Het resultaat is een serie van drie uitgaves, die te bestellen zijn als set of per stuk.

10 turns left
Een conceptuele wandeling – door bij elke kruising links af te slaan, ontstaat een rondwandeling. De teksten bij de foto bevatten een humoristische dubbel lading. Anderzijds tonen de aandachtsvolle observaties onderweg, dat de kleine details ook een verhaal vertellen. En alles tezamen is deze publicatie een sfeerplaatje van een warme middag in de Spaanse binnenlanden.

46 pagina’s / 17,5 × 25 cm / digitale print, hand genaaid met cahiersteek / 30 ex

Rustling shadow
De wind deed de pagina’s van mijn lege schetsboek ritselend omslaan een dan weer terugvallen. De schaduw van de ook door de wind bewegende planten bewoog daar weer overheen. Wind en schaduw spelen een spel dat blijft variëren en waar je eindeloos naar kan kijken. Een fenomeen dat zich niet makkelijk in een stilstaand beeld laat vastleggen.

Maar dit boekje raakt aan deze ervaring. De vorm van de uitgave dwingt dat je er alleen doorheen kan bladeren. Je kan de pagina’s niet openslaan, je kunt alleen de pagina’s door je vingers laten flipperen. Waardoor de schaduw weer gaat bewegen de de pagina’s weer gaan ritselen.

Een boek over boek in beweging, dat je zelf weer in beweging moet zetten. Een meta verhaal dat toch niet abstract wordt de vluchtigheid van de schaduw toch heeft weten te vatten, en warme middag tot leven wekt.

32 pagina’s / 17,5 × 25 cm / offset gedrukt, stempel, hand genaaid met ’singer’steek / 85 ex

Wood to be collected
12 korte wandelingen rond het tijdelijk huis waar ik verblijf: artist in residence lokatie JOYA, in Andalusië. In plaats van overzichtsfoto’s van het landschap en beschrijvingen heb ik details verzameld van elke wandeling in dit witte kleiige landschap. Deze details zijn los van het landschap gefotografeerd en samen met korte notities vormen ze een poëtisch geheel waar een zintuigelijke ervaring uit spreekt. Als je wilt liggen de verhalen van het landschap het voor het oprapen.

32 pagina’s / 12 × 21,5 cm / digitaal gedrukt met omslag in boekdruk, hand genaaid met cahiersteek / 45 ex

2 gedachten over “Walks, Shadows and Found Pieces”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Tegenwind