Bart FM Droog (samenstelling)
Moordballaden
Triona Pers, 2017
Formaat: 21 x 15 cm
Aantal pagina’s: 98
Oplage: 222 exemplaren
€ 14,95

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Moordballaden (€ 14,95) bij Triona Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Triona Pers (mail@zolderman.nl).

Moordballaden

Op ware moorden gebaseerde gedichten

Ruim veertig poëten of hun nazaten uit Nederland en Vlaanderen meldden zich aan om gedichten bij echt gebeurde moordzaken te schrijven of in te sturen.

Van de moord op Bonifatius in 754 – al in de achtste eeuw bezongen door een tot dusver onbekend Fries dichter – tot een nog steeds onopgehelderde roofoverval met dodelijk gevolg in 2011.

Onder de deelnemende dichters zijn bekende namen als Ruben van Gogh, Diana Ozon, F. Starik en Elly de Waard vertegenwoordigd, maar ook minder bekend dichttalent als de Rotterdamse ex-moordrechercheur Robert E. Bal en de jonge stadsdichter van Groningen Lilian Zielstra.

Op zaterdagmiddag 18 november om 14.00 uur wordt deze dichtbundel gepresenteerd in Poëziecentrum Nederland (Mariënburg 29, Nijmegen). ‘Onder te toonbank’ is deze uitgave, mits tevoren besteld, reeds op de Boekkunstbeurs verkrijgbaar bij de stand van Triona Pers (tafel 40).

1 gedachte over “Moordballaden”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Triona Pers