Uitgaven Schiller / Beethoven / Werkman / Pieterman
Klaas Pieterman
Laid veur Bliedschop
Triona Pers, 2015
Formaat: 24.5 x 15 cm
Aantal pagina’s: 12
€ 9,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Laid veur Bliedschop (€ 9,50) bij Triona Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Triona Pers (mail@zolderman.nl).

Schiller / Beethoven / Werkman / Pieterman

bliedschop

Ludwig von Beethoven was een van de favoriete componisten van Hendrik Nicolaas Werkman. Bij het luisteren naar diens muziek gingen zijn gedachten terug naar zijn geboorteplaats Leens. ‘Het is alsof [deze muziek] uit die streek behoort.’

Op 7 november wordt in Leens de negende symfonie van Beethoven uitgevoerd als bekroning van het Werkmanjaar. De koorfinale, een gedicht van Friedrich Schiller, is door Klaas Pieterman naar het Gronings vertaald. De tekst is in dit boekje opgenomen. Het omslag is van houten letter gedrukt, het binnenwerk van de Arsis, Bodoni en Hollandse Mediaeval.

2
Reacties

avatar
Hugo bielen
Hugo bielen

Ludwig van Beethoven daar zijn grootvader ’n Mechelse groentenboer was

—–

klaartje
klaartje

von?

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.