Uitgaven Werkmanjaar
Het geboortedorp van de broers Werkman / Leens omstreeks 1890
Triona Pers, 2015
Formaat: 23,5 x 16 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 250 exemplaren
€ 10

Deze uitgave is uitverkocht.

Werkmanjaar

werkman4

Dit boek geeft een beeld van het dorp Leens in de tijd dat Hendrik Werkman er zijn jeugd doorbracht. Speciaal aan deze uitgave zijn een tekst van jongste broer Tinus en twee foto’s, die door Hendrik gemaakt werden, die niet eerder zijn gepubliceerd. Ook werd een aantal anekdotes afkomstig van streekgenoten over die tijd opgenomen.

Een twintigtal gebouwen wordt kort beschreven, o.a. het geboortehuis van de jongens. Van deze gebouwen worden oude foto’s getoond.

Het binnenwerk is in offset gedrukt. Het omslag is een facsimile van het exemplaar dat door Triona Pers te Houwerzijl met de hand werd vervaardigd met gebruikmaking van zetmateriaal, houten en loden letters, de techniek die door Hendrik Werkman werd beoefend.

www.zolderman.nl/uitgaven/hendrik_werkman.html

3
Reacties

avatar
Uitgeverij Vliedorp

De prijs bij verschijnen is € 10,-. Nog altijd niet veel voor een aardig boek.

Dick

De voorintekenprijs is slechts € 8. De link in het bericht werkt bij mij niet, daarom heb ik die hier nogmaals ingevuld.

Kees Baart
Kees Baart

Het lijkt me een waardevolle aanvulling van de grafische boeken in mijn boekenkast te worden.Alleen meld je prijs er (nog?) niet bij. Ik wacht maar even af. Mijn vrouw, niet de eerste de beste, gaat over de portemonnee!

Met beste groet,

Kees Baart

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.