Christopher Burke
Gerard Unger | life in letters
De Buitenkant, 2021
Formaat: 20,5 × 27 cm
Aantal pagina’s: 336
Oplage: 1000 exemplaren
ISBN 978 9083052 10 6
€ 45 + verzendkosten

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Gerard Unger | life in letters (€ 45 + verzendkosten) bij De Buitenkant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Buitenkant (info@uitgeverijdebuitenkant.nl).

Gerard Unger | life in letters

Een rijk geïllustreerde, Engelstalige uitgave over het oeuvre van de Nederlandse letterontwerper Gerard Unger, met een casestudy over de ontwikkeling van modern letterontwerp, dat zich ontvouwt naast de snelle technologische veranderingen die het zetten en publiceren in de afgelopen vijftig jaar hebben veranderd.

Unger was een pionier in het ontwerpen van digitale lettertypen en in de loop van de tijd ontwikkelde hij interesse in ruimtebesparende krantentypes en creëerde hij zijn kenmerkende stijl, gekenmerkt door gespannen rondingen en dynamisch ritme. Hij werd geïnspireerd door lettertypen uit het verleden, maar was geen traditionalist. Hij verklaarde dat hij alleen in staat was om historische modellen te vernieuwen en niet om ze nieuw leven in te blazen.

Gerard Unger / life in letters is geschreven door Christopher Burke die Ungers carrière in letterontwerp documenteert, maar ook zijn schrijven over het onderwerp onderzoekt.

De vormgeving was in handen van zijn oud-student Hansje van Halem.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De Buitenkant