Corinna van Schendel & Arthur van Schendel
Arthur van Schendel, schrijver
De Buitenkant, 2021
Formaat: 17,5 × 25 cm
Aantal pagina’s: 40
Oplage: 400 exemplaren
ISBN 978 90 83052 14 4
€ 14 (incl. verzendkosten)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Arthur van Schendel, schrijver (€ 14 (incl. verzendkosten)) bij De Buitenkant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Buitenkant (info@uitgeverijdebuitenkant.nl).

Uitgelezen Boeken, Arthur van Schendel

In 1930 verscheen de roman Het fregatschip Johanna Maria van Arthur van Schendel (1874–1946), die gaat over de levenslange liefde van een zeeman voor een zeilschip.
Van Schendels Herinneringen van een domme jongen verscheen vier jaar later. Het is een bundel sprookjesachtige verhalen, waarin een bonte stoet personages tot leven komt, zoals de domme jongen die een dromer was.
Van Schendel schreef zijn werk met de hand. Eerst in potlood op kleine blocnootjes, daarna volgde een netversie met pen en inkt op grotere vellen, die als kopij naar de drukker gingen om in lood gezet te worden. Opvallend is hoe weinig veranderingen hij in de tekst aanbracht.
De handschriften van deze twee boeken zijn onlangs door de familie Van Schendel overgedragen aan het Literatuurmuseum. Ze laten in de kleinste details zien hoe de schrijver Arthur van Schendel zijn boeken schreef.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Uitgeverij De Buitenkant