Albert-Jan Pool, Frank E. Blokland, Aad van Dommelen, Huug Schipper, Petr van Blokland, Geen Bitter
Gewone Letters. Gerrit’s early models
De Buitenkant, 2013
Formaat: 21 x 14
Aantal pagina’s: 128
Oplage: 500 exemplaren
€ 17,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Gewone Letters. Gerrit’s early models (€ 17,50) bij De Buitenkant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Buitenkant (info@uitgeverijdebuitenkant.nl).

Gewone letters. Gerrit’s early models

Enkele jaren geleden hebben wij, Geen Bitter, in de zetterij van de KABK verscholen onder meerdere stellingen 18 clichés gevonden. Deze clichés bleken het werk van Gerrit Noordzij, gemaakt begin jaren 60. Vrijwel direct was er enorme interesse.

Op de clichés staat lesmateriaal over het schrijven met de brede pen en andere gereedschappen. Op deze clichés staat wat mogelijk de basis is geweest voor de theorieën en methoden die Gerrit Noordzij later ontwikkelde.

We besloten de clichés te tonen in een boek. Die publicatie is naast de clichés voorzien van teksten van vijf oud-studenten van Noordzij: Albert-Jan Pool, Frank E. Blokland, Aad van Dommelen, Huug Schipper en Petr van Blokland. Ook hebben zij schetsen uit hun studententijd beschikbaar gemaakt zodat de theorie getoond kan worden in combinatie met de praktijk.

Deze publicatie is ook verkrijgbaar als genummerde Deluxe editie (125 exemplaren). De Deluxe editie bestaat uit een box met daarin de publicatie en hoogdruk afbeeldingen van alle 18 clichés gemaakt door Sander Pinkse en Thomas Gravemaker.

Voor deze publicatie is een website gelanceerd: noordzij.geenbitter.nl

Gegevens publicatie

Titel: Gewone Letters. Gerrit’s early models
Auteur(s): Albert-Jan Pool, Frank E. Blokland, Aad van Dommelen, Huug Schipper, Petr van Blokland, Geen Bitter
Uitgeverij: De Buitenkant
Soort: Paperback
ISBN: 9789490913397
Taal: Engels
Initiatief: Geen Bitter

De Deluxe editie is alleen via uitgeverij De Buitenkant of Geen Bitter verkrijgbaar.

Beide edities zijn verkrijgbaar op 2 en 3 november op de Boekkunstbeurs in Leiden, bij de stand van uitgeverij De Buitenkant.

1 gedachte over “Gewone letters. Gerrit’s early models”

  1. Waarom de verkoopprijzen hier niet gewoon bij staan? Een bezoek aan de Noordzij-website levert onder “Order” eindelijk de verlangde informatie.

    Luxe-editie € 70,75

    Gewone editie € 16,51

    Je kunt ook nog een linnen zakje kopen al dan niet in combinatie met de gewone editie, dat scheelt je om en na bij één hele euro.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Meer uitgaven van