Jip Binsbergen, Ben Duivenvoorden, Jo v.d. Spek
Letter VerZ. Aktie Typografie rond 1980. Werk van Karim Hashem
De Buitenkant, 2022
Formaat: 26 × 20 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 200 exemplaren
ISBN 978 90 83269 21 4
€ 25 + € 4 verzendkosten

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Letter VerZ. Aktie Typografie rond 1980. Werk van Karim Hashem (€ 25 + € 4 verzendkosten) bij De Buitenkant. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Buitenkant (info@uitgeverijdebuitenkant.nl).

Letter VerZ

Met een dikke vette viltstift trok vormgever Karim Hashem een cirkel met een pijl erdoor. Het duurde even voordat het zijn oorspronkelijke vorm vond, maar het kraakteken was een feit. Aan de hand van dit teken en ander werk van Karim, wordt het verhaal verteld van het kraken, van het bewegen, van ruimte maken. Waar kwam dat teken vandaan? En welk leven ging het leiden.

1980. De Weesperbuurt moest wijken voor de bouw van de ondergrondse en de daarboven razende Wibautstraat. De dichter Kristian Kanstatt beleefde dit direct vanuit zijn gekraakte woning in de Sarphatistraat. Met het gedicht Wibautotisme schreef hij zijn walging van het lijf.

Het gedicht is cryptografisch getransformeerd door Karim Hashem en op 23 september 1982 – nu alweer 40 jaar geleden – aangebracht onder de ophaalbrug M.S. Vaz Dias, brug 238, ook bekend als de Weesperbrug. Daar hangt het nog steeds, zichtbaar voor iedereen die voor de open brug staat te wachten.

2 gedachten over “Letter VerZ”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Uitgeverij De Buitenkant