Hjalmar Söderberg
De pentekening
JuniPers, 2014
Formaat: 10,5 x 15 cm
Aantal pagina’s: (8) ongepagineerd
Oplage: 65 exemplaren
€ 12,50

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave De pentekening (€ 12,50) bij JuniPers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij JuniPers (mail@bertievandermeij.nl).

De pentekening. Kort verhaal door Hjalmar Söderberg.

Omslag Colofon

Hjalmar Söderberg (1869-1941) is een van de bekendste Zweedse schrijvers van rond 1900. In ons land kent men hem vooral van enkele romans en van zijn toneelstuk Gertrud dat in Nederland nog regelmatig op het podium wordt gebracht. De romans Het ernstige spel en Dokter Glas zijn in mijn (Bertie van der Meij’s) vertaling verschenen bij De Wereldbibliotheek in 2003 en 2004/2e dr. 2009.

HjSdrberg

Bij mijn pers Falstaff & Fakir is een bundel korte verhalen van Söderberg in Nederlandse vertaling in voorbereiding – we zijn bezig met de vertaling. Het moet een mooie uitgave worden, geprint in katernen, en met een ambachtelijk gedrukt omslag.

Als voorproefje van deze verhalenbundel heeft Falstaff & Fakir nu een boekje gemaakt van Söderbergs verhaal De pentekening, vertaald door Henri Wijsbek, met de hand gezet en gedrukt op mijn Chandler & Price degelpers. Ingenaaid in omslag met flappen.