Uitgaven Verhaal van Selma Lagerlöf uit aug. 1914
Selma Lagerlöf
Het schreien van Rachel
Falstaff & Fakir, 2014
Formaat: 19,2 cm hoog, 13 cm breed
Aantal pagina’s: 16
Oplage: 75 exemplaren
€ 20

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Het schreien van Rachel (€ 20) bij Falstaff & Fakir. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Falstaff & Fakir (ff@falstaff-fakir.nl).

Verhaal van Selma Lagerlöf uit aug. 1914

cover-lagerlöf klein

Honderd jaar geleden in augustus 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit. Anno 2014 zijn er zoveel brandhaarden in de wereld dat het erop lijkt dat vrede en verdraagzaamheid verder van de mensheid af staan dan ooit. Deze zomer las ik Selma Lagerlöfs verhaal “Rakels gråt” (Het schreien van Rachel) en ik vond dat dit een nieuwe vertaling verdiende. Lagerlöf (Nobelprijs voor de literatuur 1909) schreef het in augustus 1914. Via de legende over de schreiende Rachel uit het Oude Testament legt zij een verband tussen onze prehistorische voorouders en de moderne mens en laat zo de wanhoop zien van moeders uit alle tijden over het lot van hun kinderen, overal ter wereld waar oorlogsgeweld is.

Selma Lagerlöf

Op het omslag een linosnede van Bertie van der Meij. Alle tekst is met de hand gezet en gedrukt op de persen van Falstaff & Fakir. Het verhaal (10 blz) is gezet uit de Cochin, het titelblad en de voorkant van het omslag uit de Egmont. Aan het begin een mooie sierkapitaal, zie foto. Bindwijze: cahiersteek.

lagerlöf 75ex lagerlöf sierkapitaal

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.