Uitgaven Onuitgegeven liedboek uit 1680
Waer is mijn lief gegaen
De Carbolineum Pers, 2014
Formaat: 22 cm
Aantal pagina’s: 143
Oplage: 50 exemplaren
€ 150

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Waer is mijn lief gegaen (€ 150) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

Onuitgegeven liedboek uit 1680

waer-carbolineum

Recent vond musicoloog Gilbert Huybens in de Koninklijke Bibliotheek te Brussel een Vlaams liedhandschrift uit 1680, dat sedert de aankoop door de KB in 1904 onbestudeerd en onuitgegeven is gebleven. Het bevat 38 liederen waarvan er 27 uit geen enkel ander handschrift of druk bekend zijn, en dus wellicht uniek zijn. De onderwerpen variëren van platte scatologie (‘Liedeken van Diversche Scheten’) tot mythologie, politiek en het kerstgebeuren.

De integrale tekst van het liedhandschrift verschijnt nu bij De Carbolineum Pers met een inleiding en woordverklaring door Gilbert Huybens, en met meer dan dertig lino’s van Jonas Thys.

De tekst is met de hand gezet uit nieuw gegoten Gloucester 12 punt, en met de handpers gedrukt op geschept Zerkall papier, 22 cm., 143 blz.

De oplage bestaat uit 50 genummerde exemplaren, naar keuze ingenaaid (150 euro) of gebonden in kalfsperkament en met alle lino’s handgekleurd (600 euro).

waer-is-myn-lief

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.