Uitgaven Onbekende brieven van Stijn Streuvels
"Welgeachte Streuvels". De correspondentie van Stijn Streuvels met August Keersmaekers rond de schooluitgave van De Oogst
De Carbolineum Pers, 2016
Formaat: 20 cm
Aantal pagina’s: 150
Oplage: 75 exemplaren
€ 150

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave "Welgeachte Streuvels". De correspondentie van Stijn Streuvels met August Keersmaekers rond de schooluitgave van De Oogst (€ 150) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

Onbekende brieven van Stijn Streuvels

welgeachte

Boek- en literatuurgeschiedenis hebben doorgaans weinig belangstelling voor schooluitgaven van literaire teksten. Nochtans zijn die uitgaven belangrijk voor de opbouw en de instandhouding van literaire reputaties. Zo werd de nieuwe schooluitgave van Stijn Streuvels meesterwerk “De Oogst” in 1954 de start van een reeks van maar liefst negentien herdrukken, tot in 1988 toe.

Nu verschijnt voor het eerst de volledige briefwisseling die aan deze uitgave voorafging, tussen Stijn Streuvels, tekstbezorger August Keersmaekers en uitgeefster Isa Lateur, met tekstbezorging en 86 eindnoten door Luc Daems, en met vijf illustraties. Het boek is volledig met de hand gezet uit de Cochin 12 punt en met de handpers gedrukt op geschept Hahnemühle papier, in 75 genummerde exemplaren, waarvan 60 gebonden in marmerpapier (150 euro) en XV in perkament (300 euro), alle met een stofomslag en in een beschermend doosje.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De Carbolineum Pers 

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.