Uitgaven Een ervaren boekbinder geeft les aan de bibliofielen
Jules-Karel van West
De opvoeding van de bibliofielen
De Carbolineum Pers, 2018
Formaat: 21 x 14,85 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 60 exemplaren
€ 20

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave De opvoeding van de bibliofielen (€ 20) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

Een ervaren boekbinder geeft les aan de bibliofielen

De Gentse boekbinder Jules-Karel Van West (1889–1969) publiceerde tussen 1955 en 1957 zes afleveringen “Kanttekeningen van een boekbinder” in het drukkersvakblad Grafiek. Met meer dan een halve eeuw ervaring als boekbinder en na meer dan vijftien jaar lesgeven in de bind- en verguldkunst in “Ter Kameren”, overloopt Van West alle aspecten van het boekbinden en het vergulden, voor zover ze voor een bibliofiel relevant zijn. Vrienden hebben hem immers gevraagd om iets te doen aan “de opvoeding van de bibliofielen” en dat doet hij eigenzinnig en met verve.

Deze even interessante als vergeten tekst is nu integraal en digitaal gezet uit de Times New Roman en eveneens digitaal gedrukt op gevergeerd Conqueror papier. A5, 48p., twee illustraties. De oplage bedraagt 60 genummerde exemplaren: de nummers 1 tot 10 gebonden in kalfsperkament (250 euro, plus 10 voor aangetekende verzending), 11 tot 40 gebonden in karton (40 euro, plus 5 voor verzending) en 41 tot 60 in losse katernen, met twee extra blanco katernen, voor boekbinders (20 euro, plus 5 voor verzending). Alle gebonden exemplaren in beschermend schuifdoosje.

Het boek verschijnt eind juni. Reservering kan door storting op rekening IBAN BE65 0012 1907 6596 van Boris Rousseeuw te Kalmthout. De exemplaren van de intekenaars druk ik op naam.

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.