Uitgaven De geboorte van Gerrit Komrij als dichter
Gerrit Komrij
De Getikte Toestand en andere gedichten
De Carbolineum Pers, 2017
Formaat: 30 x 21 cm
Aantal pagina’s: 60
Oplage: 50 exemplaren
€ 75

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave De Getikte Toestand en andere gedichten (€ 75) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

De geboorte van Gerrit Komrij als dichter

De Getikte Toestand en andere gedichten bestaat uit 49 ongepubliceerde of ongebundelde jeugdgedichten van Gerrit Komrij, die hij schreef in de periode 1964–1967, dus nog vóór zijn debuut in boekvorm Maagdenburgse Halve Bollen en andere gedichten uit 1968. Hun kwaliteit is ongelijk maar de bekende thema’s van Komrij (eenzaamheid, homosexualiteit, vervreemding) zijn er al in terug te vinden, en de geboorte van zijn typische eigen poëziestijl is er goed in te volgen.

De 49 gedichten zijn met de hand gezet uit de Perpetua 18 punt en met de handpers gedrukt op geschept Zerkall papier, in een omslag van Fabriano papier. Papier en formaat (30 × 21) zijn hetzelfde als het verwante Een Kerkhoflied. De lino’s van Luc Boudens zijn bij deze gedichten gesneden en zijn eveneens met de handpers gedrukt. In foedraal. Met tekstverantwoording door Komrij-biograaf Arie Pos. Oplage 50 genummerde exemplaren.

Prijs 75 euro plus 10 euro voor aangetekende verzending. Wie bestelt en betaalt vóór 1 november ontvangt een op naam gedrukt exemplaar. Het boek verschijnt op de Beurs voor Kleine Uitgevers in Paradiso, Amsterdam, op 10 december.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De Carbolineum Pers 

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.