Uitgaven Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce, 1986–2012
Hugo Boelaert
Winkelanekdotes
De Carbolineum Pers, 2016
Formaat: 22 cm
Aantal pagina’s: 120
Oplage: 50 exemplaren
€ 40 (verzendkosten € 6)

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Winkelanekdotes (€ 40 (verzendkosten € 6)) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce, 1986–2012

joyceroyce3

In 2012 kwam er na 26 jaar een einde aan het bestaan van het bekende Antwerpse antiquariaat Joyce Royce aan de Lange Leemstraat. Op Facebook postte stichter en zaakvoerder Hugo Boelaert tijdens en na de moeizame uitverkoop herinneringen aan en anekdotes over zijn winkeljaren en zijn klanten. Daaronder waren vogels van diverse pluimage: de jood die Hitler verafgoodde, de man die geen enkel boek wou aanraken maar er wel veel kocht, de licht autistische Luc Tuymans, de steeds languit op de grond lezende Jaap Kruithof, de altijd door zijn entourage opgejaagde Gerrit Komrij, en een keur aan verliefde vrouwen en eenzame mannen. De memoires zijn soms hilarisch, soms bizar, en soms droevig, zoals de drie hoofdstukken over de ziekte en dood van Boelaerts goede klant en vriend Wannes van de Velde.

visitejoyce

Deze herinneringen verschijnen nu in boekvorm bij De Carbolineum Pers. Niet met de hand gezet en met de handpers gedrukt zoals gewoonlijk, maar ditmaal wegens het grote tekstvolume op digitale wijze vermenigvuldigd, op gevergeerd Conqueror papier (120 gram), 120 p., met zes illustraties, genaaid en gebonden in handgeschept Frans marmerpapier, en in een beschermende schuifdoos.

joycetitelblad

3 gedachten over “Herinneringen aan antiquariaat Joyce Royce, 1986–2012”

    • Niet alleen is het boek nog te koop, u kunt het bestellen door op de gele knop rechts op dit scherm te klikken (onder ‘Bestel deze uitgave‘).

Plaats een reactie

Meer uitgaven van De Carbolineum Pers 

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten op de Drukwerk in de Marge-site per e-mail ontvangen?
Schrijf u dan in door hieronder uw e-mailadres in te vullen.