Uitgaven Een antiquaar van 90 jaar
Boris Rousseeuw
Jan Baptist Schoepen, "bouquiniste à Anvers"
De Carbolineum Pers, 2017
Formaat: 23 cm
Aantal pagina’s: 50
Oplage: 40 exemplaren
€ 75

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Jan Baptist Schoepen, "bouquiniste à Anvers" (€ 75) bij De Carbolineum Pers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij De Carbolineum Pers (boris.rousseeuw@telenet.be).

Een antiquaar van 90 jaar

Hoe lang en boeiend leven en werk van de Antwerpse antiquaar Jan Baptist Schoepen (1824-1914) ook waren, met meer dan een halve eeuw activiteit in de oude boeken, 145 catalogi en 23 veilingen, toch wijdde nog nooit iemand een studie aan deze bouquiniste à Anvers, zoals hij zichzelf noemde.

Aan die onrechtvaardigheid wordt nu na een eeuw verholpen. Deze tekst van 50 bladzijden schetst de carrière van Schoepen op basis van het bewaarde materiaal in bibliotheken en archieven. Met name voor de veilingen geeft dat verrassende resultaten, omdat de minuten van de veilinghoudende notarissen bewaard zijn in het Rijksarchief en boeiende details onthullen over de herkomst van de boeken en de identiteit van de kopers. En over de soms fraaie omzet van J.B.

Deze studie is met de hand gezet uit de Horley Old Style en met de handpers gedrukt op Hahnemühle papier, 23 cm, met zes ingekleefde illustraties. De oplage bestaat uit 40 genummerde exemplaren, naar keuze van de klant gebonden in Zerkall papier (75 euro) of in kalfsperkament (250 euro). Steeds plus 10 euro aangetekende verzendkosten. Wie bestelt en betaalt vóór 10 februari 2018, ontvangt een op naam gedrukt exemplaar.

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.