Uitgaven Deel 2 dagboeken Van Oudshoorn verschenen
J. van Oudshoorn
Dagboek 1934–1943
Statenhofpers, 2017
Aantal pagina’s: 136
€ 90

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Dagboek 1934–1943 (€ 90) bij Statenhofpers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever.
Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Statenhofpers (duodecim@worldonline.nl).

Deel 2 dagboeken Van Oudshoorn verschenen

Na het eerder bij de Statenhofpers verschenen deel van Van Oudshoorns dagboeken over de jaren 1943 – 1947 (Arjan Peters in de Volkskrant: ****, snel intekenen op deel 2) verschijnt nu deel 2 dat de jaren 1934 – 1943 bestrijkt.

Anders dan deel 1 is dit deel geen integrale weergave van de dagboeken maar een selectie uit de aantekeningen die VO in vier registercahiers bijhield. Vele thema’s die van Oudshoorns werk kenmerken komen op vaak aangrijpende wijze aan de orde. Aan de hand van gelukkige jeugdherinneringen aan vakanties in Leiden en Oegstgeest beschrijft VO hoe heden en verleden in elkaar schuiven. Daarnaast zijn er passages over vervreemding en zelfmoord maar ook opvallend tedere notities vol mededogen over dieren.

Ook dit deel bevat weer enkele interessante bijlagen en werd op gelijke wijze vormgegeven als deel 1 zij het met een andere kleurstelling van de band. Het werd gedrukt op Zerkall en heeft en omvang van 136 blz. Ook dit deel werd weer ingeleid en geannoteerd door Jan Paul Hinrichs.

Al met al vormen deze dagboeken een waardig monument voor een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse literatuur.

Het boek is te bestellen op de website van de pers: www.statenhofpers.nl

Reacties

avatar

Meer uitgaven van Statenhofpers 

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.