F.C. Terborgh
Aan de grens
Statenhofpers, 2020
Formaat: 22 × 14 cm
Aantal pagina’s: 67
Oplage: 100 exemplaren
€ 47,50

Te bestellen via www.statenhofpers.nl


F.C. Terborgh – Aan de grens

Aan de grens van F.C. Terborgh bevat 22 niet eerder gepubliceerde vertalingen van Chinese poëzie. De gedichten werden in manuscript aangetroffen in het Terborgh archief dat berust in het Literatuurmuseum te Den Haag. Het ligt in de bedoeling dat de pers nog meerdere publicaties uit het archief gaat verzorgen.

Naast de vertaalde gedichten bevat het boek een toelichting van de hand van prof. dr. Wilt Idema over de herkomst van de gedichten en een essay van prof. dr. Klaas Ruitenbeek over de betekenis van China in leven en werk van Terborgh.
Daarnaast bevat het een speciaal voor deze uitgave vervaardigde kalligrafie van Yinzhi Zhang die ook de karakters op de titelpagina kalligrafeerde. Peter Muller tekende het monogram op het omslag.

Aan de grens is een bibliofiele editie die werd gedrukt op drie verschillende soorten geschept papier in een oplage van 100 exemplaren waarvan 20 de luxe editie vormen. Deze werden met de hand gebonden in Chinees linnen en zijn gevat in een overslagdoos. Deze editie is nog niet leverbaar. Informatie en evt bestelling van deze enkele, nog niet gereserveerde luxe exemplaren graag per mail.

1 gedachte over “F.C. Terborgh – Aan de grens”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Statenhofpers