C.C.S. Crone
Alweer regen
Statenhofpers, 2021
Formaat: 20 × 13 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 100 exemplaren
€ 19,50 plus € 3,50 verzendkosten

Uitgave bestellen

Uitgave bestellen

Door het invullen van dit formulier bestelt u de uitgave Alweer regen (€ 19,50 plus € 3,50 verzendkosten) bij Statenhofpers. De verdere afhandeling van de bestelling gebeurt door de uitgever. Hebt u vragen over uw bestelling, dan kunt u daarvoor terecht bij Statenhofpers (duodecim@worldonline.nl).

Ongebundeld werk van C.C.S. Crone, de Utrechtse Nescio

C.C.S. Crone (1914–1951) wordt wel de Utrechtse Nescio genoemd. Hoewel enerzijds een aanbeveling doet het de jong gestorven auteur ook onrecht. Zijn proza, verzameld in het vele malen herdrukte De Schuiftrompet is volstrekt eigen van toon. Het deelt met Nescio een zekere milde melancholie maar het is een melancholie die schrijnender is. Geen min of meer autobiografische bespiegelingen over verloren idealen maar verhalen over mensen die manmoedig hun lot proberen te dragen. Dit gevoegd bij een subtiel gevoel voor humor en de weergaloze sfeerbeschrijvingen van de stad Utrecht maakt dat het werk van Crone ook zeventig jaar na zijn dood nog vele liefhebbers kent.

Het zal deze liefhebbers dan ook deugd doen dat voor het eerst sinds het verschijnen van De schuiftrompet in 1947 een uitgave met niet eerder gebundeld werk het licht ziet. In Alweer regen werden door Marijke van Dorst met toestemming van de erven Crone verhalen die Crone in zijn gymnasiumtijd schreef gebundeld. Ook dit jeugdwerk heeft van het begin af aan al die typische Crone stijl, licht absurdistisch soms, humoristisch vaak, maar ook is in dit juveniele werk al die zo bijzondere melancholische toon die ook het latere werk kenmerkt te herkennen.

Het boekje, voorzien van een uitgebreid nawoord en verantwoording door Marijke van Dorst verschijnt in een eenmalige oplage van 100 exemplaren in de Saldencahiers.

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Statenhofpers