Mirjam Rotenstreich/Sam Drukker
Natan
Statenhofpers, 2019
Formaat: 24 × 16 cm
Aantal pagina’s: 48
Oplage: 75 exemplaren
€ 75 excl. evt. verzendkosten

Te bestellen via www.statenhofpers.nl


Natan – teksten van Mirjam Rotenstreich bij tekeningen van Sam Drukker

Natan van Mirjam Rotenstreich met tekeningen van Sam Drukker

In 2014 richtte Sam Drukker in het Joods Historisch Museum een tentoonstelling in onder de titel Minje. Deze titel refereert aan het quorum van 10 mannen dat nodig is voor een Joodse gebedsdienst. De tentoonstelling omvatte 10 olieverfschilderijen van even zoveel Joodse mannen die de holocaust overleefden. Onder hen Natan Rotenstreich, de vader van Mirjam Rotenstreich. Sam Drukker vervaardigde ter voorbereiding op de schilderijen acht tekeningen van Natan. Mirjam Rotenstreich schreef geïnspireerd door deze tekeningen haar herinneringen aan haar vader.

Deze ontroerende notities verschijnen nu samen met de tekeningen in een bibliofiele editie bij de Statenhofpers. Zes van de acht tekeningen werden niet eerder gereproduceerd.

Het boek werd gezet uit de Elizabeth, een letter ontworpen door Elizabeth Friedländer (1903-1984) wiens biografie overeenkomsten vertoont met het onderwerp van tekst en tekeningen. Ook de schutbladen en het bandstempel zijn gebaseerd op ontwerpen van haar hand. Speciaal voor deze uitgave tekende Sam Drukker op de steen een portret van Natan. Deze originele steendruk is, genummerd en gesigneerd bij elk exemplaar separaat in de gehele oplage bijgevoegd.

Het boek werd gedrukt op Magnani en in heellinnen gebonden en werd gesigneerd door auteur en kunstenaar.
Het boek is verkrijgbaar op de Boekkunstbeurs en is tevens te bestellen via www.statenhofpers.nl

1 gedachte over “Natan – teksten van Mirjam Rotenstreich bij tekeningen van Sam Drukker”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van Statenhofpers