Jeroen Brouwers
Verguld met deze cappa
Statenhofpers, 2019
Formaat: 16 × 24,5 cm
Aantal pagina’s: 14
Oplage: 110 exemplaren
€ 29,50 (plus € 3,50 verzenden)

Te bestellen via de site van de Statenhofpers: www.statenhofpers.nl


Nieuwe uitgave Jeroen Brouwers

Op 18 oktober 2018 werd aan Jeroen Brouwers door de Radboud Universiteit Nijmegen een eredoctoraat toegekend. Boudewijn Büch schreef ooit in een recensie voor het Parool over Brouwers’ essaybundel De laatste deur: “Brouwers heeft met De laatste deur een bijkans volmaakt proefschrift geschreven. Hij verdient daartoe een doctoraat summa cum laude.” Dat doctoraat is er nu dus uiteindelijk gekomen.
Naar aanleiding van dit eerbetoon een dankrede die door zijn echtgenote namens hem tijdens de plechtigheid werd uitgesproken. Al eerder werd hem thuis de bul uitgereikt en de bijbehorende cappa voor verdienste rond de schouders gedrapeerd. In zijn dankrede gaat Brouwers in op leven en werk van voormalig hoogleraar aan de Radbouduniversiteit W.J.M.A. Asselbergs als dichter bekend onder de naam Anton van Duinkerken. Brouwers noemt zich, evenals Asselbergs immers nergens in afgestudeerd een dilettant. Met name gaat hij in op de passie die de ware dilettant kenmerkt. In kenmerkende prachtige zinnen schetst Brouwers het in de vergetelheid raken van Asselergs-Van Duinkerken.

Het werd in een oplage van 110 door de laureaat gesigneerde exemplaren met de hand gezet en gedrukt op handgeschept papier.

2 gedachten over “Nieuwe uitgave Jeroen Brouwers”

Plaats een reactie

Meer uitgaven van statenhofpers