Uitgaven Don-Aminado: Ook valsemunters hebben hun kosten
Don-Aminado
Ook valsemunters hebben hun kosten
Uitgeverij Fragment, 2017
Formaat: 20 × 13 cm
Aantal pagina’s: 18
Oplage: 50 exemplaren
€ 10

Deze uitgave is uitverkocht.

Don-Aminado: Ook valsemunters hebben hun kosten

Ook valsemunters hebben hun kosten bevat tweeënnegentig, niet eerder in het Nederlands vertaalde aforismen van Don-Aminado, pseudoniem van de Joods-Russische schrijver Aminad Petrovitsj Sjpoljanski (1888–1957).

Hij werkte als advocaat en schrijver in Moskou en week na de revolutie uit naar Parijs. Zijn aforismen, gedichten en feuilletons, die vooral in kranten verschenen, genoten onder Russische emigranten een grote bekendheid. Na zijn dood was het decennia stil rond Don-Aminado. Na de Perestrojka volgde een herontdekking van zijn werk in Rusland: talrijke heruitgaven verschenen.

Zijn aforismen doen vaak algemeen menselijk aan, maar herkenbaar blijven de specifieke omstandigheden van het emigrantenbestaan die eraan ten grondslag liggen. Daarin ligt ook de originaliteit van dit werk dat zich met al zijn sarcastische humor, gecomprimeerdheid en scherpzinnigheid met het beste in het aforistische genre kan meten.

Het nawoord van Jan Paul Hinrichs bevat een introductie op Don-Aminado’s leven en werk.

Reageren

Uw e-mail is al geregistreerd op onze website. Gebruik alstublieft het Login formulier of voer een ander.

U heeft een onjuiste loginnaam of wachtwoord ingevoerd

Sorry that something went wrong, repeat again!

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.